Mars-April

Det er store variasjoner i klima her i Norge, og jeg bor nok i en av de varmeste områdene i landet. Jeg synes Mars og April er den fineste tiden. Snøen smelter, og en ser de første biene tar seg en liten luftetur. Det blir brune flekker på snøen, fordi biene bæsjer. Når den første renselsflukten er ferdig, så bør en sjekke om det er nok for i kuben. Forforbruket kan nå gå vesentlig opp, fordi biene nå går over i vekstmodus. Rengjøring av bunnbrett venter jeg gjerne litt med, til gradestokken er rundt 14 grader, gjerne varmere. Jeg prøver å ikke bytte bunnbrett, men å skrape dette rent. Kan jeg ikke få det rent, så får de et nytt, så tar jeg med det gamle hjem. Jeg tenker her sykdomsforebyggende.

Er det varmt, så bør en gå igjennom kuben. Er det eggleggende dronning? Hvis ikke slå de sammen med en en annen kube.Sørg for at biene sitter trangt, dvs. sett inn pakkvegger.

Når gåsungene kommer på selja, hestehov og hvitveisen kommer, så er vi virkelig i gang. Selja er særdeles viktig, fordi pollen er en viktig proteinkilde.